Vi är återförsäljare och servicepartner för Mitsubishi breda sortiment av bergvärme, luftvatten och luftvärmepumpar.

Mitsubishi har egen tillverkning av alla värmepumpar och har funnits på vår nordiska marknad i 40 år. Självklart får du fem års garanti på alla värmepumpar från början. Men du kan också köpa till trygghetsgaranti för bergvärmepumpar upp till 18 år för luftvärmepumpar och luft vatten värmepumpar upp till 16 år.

Hur stor besparing kommer jag att göra? Vad blir det för kostnad för hela installationen?

Vi tar fram en besparingskalkyl för just ditt objekt helt kostnadsfritt.

Fyll i formuläret så gott du kan så återkommer vi med en offert helt utan kostnad. Skulle vi bedöma att vi behöver mer information kontaktar vi er och om det behövs eller att det känns bättre för dig så kommer vi och gör ett platsbesök.

Är något oklart är du osäker, eller är det inte relevant för din installation fyll i ”jag vet inte”.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av värmepump är du intresserad av? Eller skriv jag vet inte.
Ange storleken på ytan som värmepumpen ska värma upp. Eller jag vet inte.
Vad har du för värmekälla idag. Eller jag vet inte
Skriv in hur mycket du förbrukade förra året. Eller skriv jag vet inte.
Element, Golvvärme etc. Eller jag vet inte.
På en av de tre huvudsäkringarna står ditt Amperetal. Uppgiften finns också på din elräkning. Eller skriv jag vet inte.
Hur långt måste elen dras för att mata den nya värmepumpen. Eller fyll i jag vet inte
Avgör hur stort varmvattenbov det finns
Behövs det en extra stor beredare för att kunna fylla badkaret?

Är du intresserad av installation så tar vi dig hela vägen från lösning till färdig anläggning.

Mer om luft vatten värmepumpar

En luft vatten värmepump tar sin energi ur utomhusluften. Sedan används denna värmeenergi för att göra värme och varmvatten som kan skickas ut i byggnaden via värmesystemet och varmvattensystemet. De värmepumpar vi installerar är av sk splitmodell den har köldmedia i rören mellan inomhusdelen och utomhusdelen. Detta är till fördel för dig som kund då det inte finns någon risk att något kan frysa sönder mellan utomhusdelen och inomhusdelen.

Värmepumpen kan styras på enklaste sett med en utomhuskompenserad kurva eller genom att använda en inomhusgivare som känner av temperaturen. Vill du ha full koll i telefonen så finns Mitsubishi Melcloud appen för att ansluta din anläggning.

Mer om Luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar tar också sin energi i utomhusluften och lämnar ifrån sig den på insidan av huset. Men om du istället vill använda den som luftkonditionering så tar den sin energi i inomhusluften och lämnar ifrån sig den på utsidan av huset. Mitsubishi har luftvärmepumpar som arbetar ner till -35 grader. Cirkulationsläge, Veckotimer, Appstyrning alla möjliga funktioner finns tillgängliga för den som vill ha det värsta som finns på marknaden.

Mer om Bergvärme/Jordvärme

Bergvärme och Jordvärme och även sjövärme har samma värmepump. Det är bara energikällan som skiljer dom åt. Bergvärme tar sin energi ur berget. Eftersom berget där värmepumpen hämtar sin energi även under våra kalla vintermånader håller en högre temperatur än utomhusluften har den oftast en hög verkningsgrad. En annan fördel med bergvärmen är att berget också på sommaren är kallare än utomhusluften och då kan man utnyttja berget för att få väldigt billig kyla sk naturkyla eller frikyla. Bergvärmen blir oftast dyrare att installera eftersom man just behöver borra eller gräva ner slang för att hämta sin energi.

Jämförelse mellan Bergvärme/Luft vatten

Vilken är bäst? Nedan finns två besparingskalkyler på samma fastighet. Det är en eluppvärmd villa i Söderhamn på 150m2. Den behöver 4000kWh för att värma varmvattnet och 16000kWh för att värma huset. Den ena besparingskalkylen gäller installation av en ny Luft vatten värmepump. Den andra visar samma hus med en varvstyrd bergvärmepump.

Se och jämför själv. Du kanske kommer att bli förvånad.

Men är det inte billigast att elda med ved ändå?

Om vi tänker att du köper färdig kluven ved på storsäck. Kan följande beräkning hjälpa dig att räkna.

1m3 stjälpt mått ved (när du köper ex en storsäck) kostar 650 kr och innehåller ca 893kWh(uppgift från energimyndighetens sida). Om din vedpanna har en verkningsgrad på 80% så har du 714 kWh du får användning av resten åker upp i skorstenen. Vad blir då priset för en kilowatt timme med vedeldning? Du har rätt ganska precis 91 öre/kWh

En kilowatt el med alla avgifter och fasta kostnader och ett elpris på 80 öre blir totalt 1.9 kr. Om din värmepump gör att du bara behöver köpa in 32% (som exemplet i besparingskalkylen) av energin för att värma ditt hus. Resten tar den gratis ur uteluften blir din kostnad för en kilowatt med luftvatten värmepumpen 61 öre/kWh.

Visst måste du investera lite för en värmepump. Och en del människor betalar inget för veden. En del tycker om att gå på gym och betalar till och med för det. Så valet eller hur man ska räkna vad som är billigast finns det många varianter på. Men de flesta skulle hålla med om att en värmepump förenklar vardagen.

Hoppas du finner denna information värdefull, och framförallt välkommen som kund om det är en värmepump du önskar få installerad.